A dat țepe în Germania. Gorjean arestat pentru 38 de infracțiuni

Un tânăr de 27 de ani, din municipiul Târgu Jiu, este acuzat de autoritățile din Germania de comiterea a zeci de infracțiuni de înșelăciune și fals. Gorjeanul a fost arestat și urmează să fie predat autorităților judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

Conform datelor consemnate în mandatul european de arestare emis de Judecătoria din Karlsruhe, D.A.M. este urmărit pentru comiterea a 38 de infracțiuni de înșelăciune și fals, pentru care codul penal german prevede o pedeapsă de cel mult 15 ani închisoare.

Gorjeanul este acuzat că a întocmit și trimis către diferite instituții de credit nu mai puțin de 38 de ordine de plată pe care le semnase cu numele deținătorilor conturilor respective sau cu numele persoanelor autorizate să retragă banii.

Ulterior, sumele au fost folosite de către bărbat pentru achitarea unor bunuri de valoare (telefoane mobile sau bijuterii). „În 22 de cazuri, sumele au fost transferate (16.319,15 euro), în 16 cazuri (17.311,11 euro) instituțiile de credit au descoperit falsul, iar într-un caz fondurile au fost insuficiente pentru a se efectua transferul”, se arată în mandatul european de arestare.

Bărbatul a fost de acord să fie extrădat în Germania, singura condiție fiind acea de a fi adus în țară, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate pe numele său.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Timișoara a dispus prelungirea arestării provizorii a gorjeanului pe o durată de 30 de zile, în vederea predării. Sentința este definitivă.

Vizualizări: 4,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: