Un nou record de infectări. Premierul spunea că suntem "pe platou"

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în România a urcat joi la 66.631, după raportarea a de 1.454 de noi infecții, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Autoritățile au raportat și 53 de decese noi, patru fiind persoane fără alte boli cunoscute.

În mod inexplicabil, premierul Orban și mai mulți lideri PNL au încercat timp de câteva zile să convingă opinia publică de faptul că numărul de infectări va fi în scădere, dar realitatea i-a contrazis. "Suntem pe platou" a declarat Orban și în mai, și în iunie, și în iulie, și în august, atunci când mai era câte o zi cu scădere a numărului de cazuri.

Gorjul este trecut cu 22 de cazuri noi, Doljul cu 65 (aici fiind focar la un cămin de bătrâni), Mehedinți cu 17, Olt cu 29, Vîlcea cu 20.

Au fost înregistrate 53 de decese (32 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

 49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți care au decedat nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.437. Dintre acestea, 478 sunt internate la ATI.

Vizualizări: 1,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: