Un nou termen pentru aprobarea planului de restructurare

Se încheie anul și planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu a fost încă aprobat.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că se așteaptă ca în cursul lunii ianuarie „să primim un răspuns favorabil de la Comisia Europeană privind restructurarea Complexului Energetic Oltenia”.

Marți, bugetul Ministerului Energiei a fost avizat de comisiile de specialitate, reunite, din Parlament. Este un buget echilibrat, a spus Popescu, care asigură plata compensaţiilor la facturile de energie electrică pentru consumatorii non-casnici, precum şi ajutorul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia.

„Este un buget echilibrat, care asigură funcţionarea ministerului şi putem da drumul la programele de investiţii prin PNRR şi Fondul de Modernizare, permite reluarea programului Electric Up şi plata sprijinului pentru marii consumatori de energie”, a precizat Popescu.

Virgil Popescu a adăugat că schema de protejare a consumatorilor de energie ar putea fi prelungită după luna aprilie 2022, în funcţie de evoluţia preţurilor.

Și totuși, acționarii CE Oltenia vor avea pe ordinea de zi a ședinței de la finalul lunii decembrie prelungirea valabilității unui împrumut de 251 de milioane de euro cu șase luni, adică până la jumătatea anului viitor. Împrumutul a fost luat din trezorerie pentru plata certificatelor de carbon și ar trebui returnat, în eventualitatea unei respingeri a planului de restructurare.

Certificatele de carbon aferente producției de energie din acest an ar putea ajunge la 600 de milioane de euro, dublu față de anul trecut.

Vizualizări: 3,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: