Un poliţist a murit în accident, altul este cercetat pentru ucidere din culpă

Un poliţist de numai 32 de ani, Ionuţ Pigui, ar putea înfunda puşcăria dacă va fi acuzat de ucidere din culpă după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de un parapet, iar un alt coleg poliţist, Aurel Potcovaru, şi-a pierdut viaţa. Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Aurel Poctovaru a decedat prins între fiarele contorsionate ale unui autoturism, în timp ce se deplasa spre Motru, acolo unde lucra din martie anul trecut. La volanul autoturismului era tot un poliţist, Ionuţ Pigui, care din fericire a scăpat fără nicio zgârietură, dar care este acum măcinat de gândul că şi-a ucis colegul.

Poliţiştii spun că de vină e poleiul

Un apel venit ieri dimineaţă pe numărul de urgenţă 112 anunţa un accident rutier soldat cu victime produs pe raza localităţii Câlnic. Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere, dar şi de la Criminalistică s-au deplasat imediat la faţa locului să cerceteze cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Când au ajuns la faţa locului au constatat cu stupoare că în accident au fost implicaţi doi poliţişti, unul dintre ei decedând pe loc.  Oamenii legii se îndreptau spre Postul de Poliţie din Motru, acolo unde lucrau.

Pe un pod din localitatea Câlnic, din cauza poleiului, maşina în care cei doi poliţişti erau a intrat în derapaj. Cel care era la volan nu a mai putut controla autoturismul şi a lovit un parapet de pe marginea drumului. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că şoferul de 32 ani din municipiul Târgu-Jiu în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe DN 67 din direcţia Tg-Jiu spre Motru a pierdut controlul asupra direcţiei de mers în condiţiile carosabilului alunecos autoturismul s-a răsucit şi a intrat în coliziune cu parapetul din partea stângă. În urma impactului, pasagerul de pe locul din dreapta faţă a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

„O fi el poliţist, dar drumul e bun “

Poliţiştii care au cercetat cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul au dat vina pe poleiul de pe partea carosabilă, însă reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Naţionale îi contrazic, deşi la câteva ore după tragedie, o maşină împrăştia material antiderepant în zona respectivă. „Nu este polei. Nici vorbă de aşa ceva. Carosabilul este umed, dar are aderenţă. Nici vorbă de polei. Merg cu viteză, fac accident şi dau vina pe drum. O fi el poliţist, dar drumul este în stare bună. Ca să se scoată ei dau vina pe drum. Drumul este foarte bun”, a declarat Ion Dina, şeful de la Drumuri. 

Oamenii  care au venit să vadă ce s-a întâmplat susţin că într-adevăr parte carosabilă era acoperită cu o pojghiţă de polei, dar şi viteza este de vină. „A plouat şi s-a făcut polei pe drum de dimineaţă. Se circulă mai greu când este polei, dar şi ei merg cu viteză. Am aflat că erau poliţişti, dar şi ei sunt tot oamenii şi merg cu viteză , poate mai mare decât noi ceilalţi. La oricare i se poate întâmpla una ca asta”.

Un alt coleg de breaslă a lui Aurel Potcovaru a decedat în urmă cu câteva luni tot în urma unui accident de circulaţie. Este vorba de Sorin Bumbaru care şi-a găsit sfârşitul la o plimbare cu motorul.

„Era un om deosebit“

Aurel Potcovaru avea 50 de ani şi din luna martie a anului trecut şi-a cerut transferul la Postul de Poliţie Motru. Avea doi copii, o fată studentă şi un băiat care i-a urmat exemplu şi lucra în poliţie. Vestea morţii lui a şocat pe toată lumea, în special pe colegul lui Ionuţ Pigui, care era la volan în momentul producerii tragediei.

Crculaţia în zonă a fost oricum îngreunată, iar curiozitatea i-a făcut pe şoferi să se dea jos din maşini şi să afle mai multe. La fel a făcut şi Nciolae Bobu, un avocat ce-l ştia bine pe poliţistul decedat.

„Era un om deosebit. Nu-mi vine să cred că nu mai este în viaţă. Era foarte prudent. Nu mergea cu viteză, iar atunci când era în dreapta atrăgea mereu atenţia celui de la volan să meargă mai încet. Sunt şocat. Nu-mi vine să cred că Aurel Potcovaru a decedat. Este o mare pierdere pentru poliţia din Gorj. Pe lângă faptul că era un profesionist, era şi un om deosebit”, a declarat avocatul Nicola Bobu.

Galerie foto


Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: