Sindicaliştii CEO vor angajări după concedieri

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia cer să fie făcute noi angajări în companie, deşi în acest moment o mie de oameni sunt concediaţi colectiv. Sindicaliştii acuză o lipsă acută de personal calificat în producție.

Prim-vicepreşedintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, spune că este nevoie de suplimentarea numărului de angajați. „Trebuie făcute angajări pentru că sunt foarte multe posturi şi secții unde este deficit de personal. Dacă vor să mai funcționeze, trebuie”, spune Mitrescu. Şi Eugen Iovan, lider al Federației „Univers”, atrage atenţia că mineritul nu va mai avea specialişti dacă nu se adoptă o politică de întinerire a personalului. „Trebuie întinerită forța de muncă, au plecat tot cei care au fost în vârstă. S-au apropiat de pensionare şi într-adevăr e o lipsă a personalului şi mai ales a personalului de specialitate. Sunt de acord cu noi angajări în companie. Cred că după ce trec cele 45 de zile de la disponibilizări, să încerce compania, uşor-uşor, să facă anumite angajări pe posturile care sunt deficitare, mă refer la domeniul de energie. Deja avem adrese pe această temă. A transmis şi domnul Mitrescu, am transmis şi noi”, a comentat Eugen Iovan, vicepreşedinte interimar al Federației „Univers”.

Boza: Să uite şomajul tehnic!

Cei din conducerea CEO spun că vor da drumul la angajări, dar nu acum. „De o întinerire este nevoie. Este o medie de vârstă de 49-50 de ani (...). Asta nu înseamnă că de mâine dimineață, am fi penibili, ca după un program de restructurare să încep să angajez. Este adevărat, funcționăm cu unele EMC-uri la 7 zile, dar funcționez cu celelalte la 6 zile. Lumea este însă bucuroasă că lucrează la 7 zile şi nu i-am păcălit când am spus să uite şomajul tehnic ca şi noțiune”, a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: