Un primar acuză: CEO a plătit ilegal ani la rând taxe și impozite la jumătate

Autoritățile locale din comuna Săcelu au constatat că, de ani buni, Complexul Energetic Oltenia plătește la jumătate taxe și impozite locale pentru Baza de Tratament, în baza unei hotărâri judecătorești pe care compania ar fi interpretat-o diferit. Neregula a fost semnalată conducerii CEO care s-a angajat că va plăti din urmă sumele restante.

Din anul 2019, Complexul Energetic Oltenia a plătit 50% din taxele și impozitele locale datorate primăriei Săcelu în baza unei hotărâri judecătorești trimisă în 2018 la primărie, dar care prevedea cu totul altceva. Greșeala a fost sesizată abia anul acesta, când autoritățile au înștiințat și conducerea complexului.

”De câțiva ani buni, Complexul Energetic Oltenia plătește la jumătate taxele și impozitele locale, fără un temei legal. A fost invocată o hotărâre judecătorească, însă aceasta nu are nicio legătura cu asta. Se referă la altceva și a fost prost interpretată.  Am avut o discuție cu cei din conducerea CEO, am înțeles situația, au văzut că s-a greșit și că trebuie să plătească din urmă sumele restante. Noi le-am făcut adresă scrisă, le-am pus la dispoziție toate documentele și au înțeles că s-a greșit și că nu se întrunesc condițiile acele hotărâri depuse la primărie în 2018, în mandatul vechiului primar și care s-au aplicat din 2019”, a precizat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Anul acesta, Complexul Energetic Oltenia are de achitat la primăria Săcelu aproximativ 130.000 de lei. ”Trebuie să se facă niște calcule din urmă pentru a ne achita diferența la taxele și impozitele locale. Ei au fost cu plățile la zi, nu au restanțe, dar pe jumătate.  Ne-au promis că ne vor achita și din urmă, iar asta pentru noi este o gură de oxigen. Este cea mai mare formă de venit pe care o avem”, a mai adăugat primarul din Săcelu.

Vizualizări: 2,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: