Un primar din Gorj lucrează de acasă. „Nu văd un tractor pe câmp“

Primarul din comuna gorjeană Bengești Ciocadia și-a luat concediu de odihnă, dar asta nu înseamnă că a lăsat primăria de izbeliște în plină stare de urgență. Primarul coordonează activitatea telefonic, în timp ce face agricultură. Acesta a început să muncească prin gospodărie și nu s-ar plictisi chiar dacă ar trebui să stea izolat mai multe luni.

Pentru a nu fi mulți angajați la serviciu în această perioadă în care se impune o distanțare socială, la nivelul primăriei din Bengești-Ciocadia s-a luat decizia ca fiecare angajat să intre în concediu de odihnă prin rotație.

A venit acum rândul primarului Victor Geogia, care coordonează activitatea telefonic și zilnic este la curent cu tot ce se întâmplă în localitate. ”Mi-a venit și mie rândul să intru în concediu forțat, dar numai concediu de odihnă nu este acesta, că muncesc de nu mai știu de mine. De dimineață mă ocup de activitatea din primărie, coordonez de acasă, și apoi agricultură. Nu am mai muncit atât de nu mai știu când, pentru că mereu luam oameni, dar acum dacă nu ne-am apropiat de nimeni și nu am mai băgat pe nimeni în curte am pus mâna pe sapă cu soția și cu ai casei. Am pus grădina, mă pregătesc să pun solarul. tai la vie și multe altele, că la țară se găsesc”, a spus Geogia.

Primarul din Bengești Ciocadia susține că va rezista în ritmul acesta cât va fi nevoie. ”Vreau să vă spun că, dacă ar închide țara trei luni, eu nu aș ieși din curte. Am garnița plină, am făcut aprovizionare din timp cu ce mi-a trebuit, conserve, tot să nu mă duc nici la magazin, avem grădină, avem animale, păsări și dacă muncim nu murim de foame. Să nu vă mai spun că nu am luat oameni la muncă. De zeci de ani nu mai pusesem mâna pe sapă. În plus, dacă stăm să ne dea Iohannis și Orban, o să murim ca proștii”, a mai spus Victor Geogia.

Primarul Victor Geogia se uită cu teamă în viitor, pentru că vor fi probleme serioase. ”Vor fi probleme serioase în 4-5 luni și ar fi cazul să pregătească toți primarii oamenii de acum. Să taie ajutoarele sociale și să-i pună la muncă în gospodărie, că altă șansă nu este. Să nu se mai gândească la niște voturi și să taie ajutoarele sociale. Eu nu văd un tractor pe câmp sau oameni care să se vaite de cât muncesc. Așa îmi dau seama ce va fi la toamnă, când va fi mai ca în vreme de război. Dacă tot stăm să ni se dea, nu facem nimic”, a mai spus Geogia.

Vizualizări: 3,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: