Paști la domiciliu pentru credincioșii din Baia de Fier

Primarii și preoții caută soluții pentru ca Lumina Sfântă și anafura să ajungă în casa credincioșilor, în noaptea de Înviere La Baia de Fier, Paștile vor fi împărțite de echipe de voluntari.

„Dragi băieșeni, având în vedere faptul că situația de urgență persistă în România, iar Sfintele Sărbători Pascale din acest an o să fie altfel decât până acum, am hotărât împreună cu preoții din localitatea noastră ca paștile sa fie împărțite de noi din casă în casă în noaptea de Înviere. Acestea vor fi înmânate din poartă în poartă începând cu orele 24:00. Vor fi mai multe echipe în fiecare parohie din comuna Baia de Fier, cât și din parohia Cernădia”, a anunțat primarul Dumitru Turbăceanu.

În schimb, la Motru, primăria va amplasa, în toate cartierele din oraș, dar și în satele componente, mai multe puncte în aer liber, unde preoții vor aduce Lumina de Înviere în candele și, de asemenea, casolete ermetice care conțin anafura stropită cu vin, spre a fi împărțite credincioșilor.

„Începând cu ora 6,00, în duminica Sfintei Sărbători, cetățenii se pot prezenta la punctele amplasate în oraș, cât mai aproape de locuințele lor, pentru a evita aglomerația de la biserici. În această acțiune vor fi implicate echipe de voluntari care vor sprijini buna desfășurare a acestei activități și, de asemenea, Poliția Locală și Jandarmeria, pentru ca oamenii să păstreze distanța socială prevăzută de ordonanțele militare și regulile sanitare impuse în această perioadă a pandemiei“, a spus primarul Gigel Jianu.

Paștele ortodox pică pe 19 aprilie. Bisericile rămân închise din cauza pandemiei, starea de urgență în România fiind prelungită cu încă o lună.

Vizualizări: 1,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: