Târgu Jiu: A început dezinfecția scărilor de bloc

Autoritățile de la Târgu Jiu au început, în această săptămână, dezinfecția scărilor de bloc. Vorbim de peste o mie de scări de bloc ce urmează să fie dezinfectate cu o firmă de specialitate. Municipalitatea nu a scăpat nici de obligația de a instala dispensere cu substanțe dezinfectante în fiecare scară de bloc, așa că urmează să facă achizițiile necesare chiar dacă prețurile s-au majorat extrem de mult pentru produsele din această categorie.

De luni, autoritățile au demarat acțiunea de dezinfecție. Are de curățat peste o mie de scări de bloc, în tot orașul. „Astăzi (n.r. luni) a început dezinfecția pe scări și durează o săptămână pentru că vorbim de 1.381 de scări. Cred că spre sfârșitul acestei săptămâni, sper să găsim, pentru că prețurile la soluții și la dispensere a sărit în aer. Au crescut foarte mult și suntem puși în situația de a achiziționa la valoarea de pe piață. Este o cheltuială în plus și nu atât de benefică precum mi-aș fi dorit să fie. Odată ce am făcut deja dezinfecția pe străzi, mergem în această săptămână pe dezinfecția pe trotuare și pe spațiile verzi, din punctul meu de vedere, era mult mai util să fie pus acest dezinfectant pe un covoraș la intrarea în scara de bloc”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

„Mi se pare o idee foarte bună. Era nevoie pentru că nu a dezinfectat nimeni scara de bloc. Doar noi ce mai ștergem balustrada și mânerele de la uși cu spirt. În rest, nu s-a interesat nimeni să facă o asemenea acțiune”, a spus un târgujian. „Este vine că se dezinfectează. Am văzut peste tot, în toate orașele. Mă și întrebam când va începe acțiunea și la noi. Ne mai protejăm și noi, ștergem totul cu spirt, cu dezinfectant”, a spus un alt târgujian.

Primăria se vede acum nevoită să cumpere și peste o mie de dispensere pe care să le umple permanent cu substanțe dezinfectante. În primă fază, autoritățile au cerut ca acestea să fie înlocuite cu un covoraș, dar guvernanții nu au fost de acord cu această decizie. “Nu am primit un răspuns favorabil de la Guvern. Noi solicitam să punem acele covorașe la intrare și suntem obligați să demarăm procedura pentru achiziționarea dispenserelor pentru scările de bloc. Cele 1.381 de scări vor avea dispenserele cu substanța respectivă și o parte din substanță o s-o punem la dispoziția președinților de asociații pentru a putea să completeze atunci când se termină”, a mai subliniat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: