Un primar din Gorj vrea să convingă antreprenorii să construiască pensiuni într-un sat depopulat

Un primar din județul Gorj vrea să atragă investitori dornici să construiască pensiuni într-un sat depopulat. Pentru că relieful este unul cu totul deosebit în satul Blidari din comuna Bălănești, iar studiile arată că aici este cea mai bună calitate a aerului, primarul consideră că dezvoltarea turistică a zonei este cea mai bună soluție pentru localitate.

Am putea spune că satul Blidari este unic în Gorj datorită calității și purității aerului, dar și ca amplasare geografică. Din păcate, o dată cu trecerea anului din cele 45 de gospodării, în sat mai sunt populate doar 12, după ce tinerii au plecat la oraș. Au rămas bătrânii care se bucură de liniștea și de calitatea vieții în satul Blidari.

Primarul nu vrea ca acest sat să dispară de pe hartă, așa că se gândește să atragă aici investitori care să construiască pensiuni, pentru că în zonă ar ajunge siguri turiști care vor să respire aer curat și să se bucure în liniște de peisajul oferit.

”Îmi doresc foarte mult să găsesc o variantă ca acest sat să le umple de pensiuni, pentru că este o zonă geografică deosebită, aici este cel mai pur și calitativ aer din Gorj, e o zonă plină de pomi fructiferi, iar peisajul este cu totul deosebit. Mai mult decât atât și agenții economici au de profitat și de pomii fructiferi și vița de vie care aici dau cele mai bune roade, iar zona este cunoscută pentru acest lucru”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Un prim pas, pentru a reuși să atragă investitori în satul Blidari a fost făcut, odată cu asfaltarea drumului de acces care era greoi, chiar impracticabil iarna. ”Am reușit să facem infrastructura spre satul Blidari, iar acum e mult mai ușor de ajuns. Nu era asfalt aici și prin PNDL 2 au obținut bani pentru asfaltarea a aproximativ 4,2 kilometri de drum. Investiția este gata în proporție de 80%, mai avem doar să facem accesul la proprietăți și să punem macadam pe margine. Eu cred că până la iarna totul va fi gata”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 4,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: