Un primar gorjean a luat bani cu împrumut... de la primărie

Metodă ilegală prin care primarul comunei gorjene Albeni lua bani cu „împrumut”. Acesta lua sume de bani direct din vistieria instituției pe care o conduce, sub formă de avans, iar apoi aducea banii înapoi. Este una dintre multele nereguli pe care le-a identificat Corpul de Control al prefectului după verificările făcute la primărie. În total, a luat 15.000 de lei pe parcursul a cinci luni, bani pe care i-a pus înapoi.

Prefectul Ciprian Florescu a transmis că multe documente au ajuns și pe masa anchetatorilor după controlul de la Primăria Albeni. „Controlul a fost finalizat. Activitatea de verificare s-a încheiat. Astăzi sau mâine (n.r. marți sau miercuri) va fi elaborat și raportul Corpului de Control al prefectului. Au fost identificate o mulțime de chestiuni care contravin legii, drept pentru care unele dintre ele au fost înaintate Parchetului, altele au fost înaintate către Inspectoratul Județean de Poliție, iar unele care vizează partea administrativă vor fi sancționate de Instituția Prefectului”, a transmis prefectul județului Gorj.

Una dintre halucinantele decizii ale primarului a fost cea prin care a luat bani în avans pentru concediul pe care nu l-a efectuat. După câteva zile, punea banii la loc în casierie. „Au fost identificate documente fiscale, certificate fiscale de negrevare care au fost eliberate pe zero în condițiile în care beneficiarii figurau cu datorii la bugetul local. Ele au fost eliberate în fals. Drept urmare, aceste documente au fost înaintate către Parchet. O altă chestiune este legată de un avans pe care primarul și l-a luat pe zile de concediu în condițiile în care el nu efectuase concediu nici o zi. Banii erau readuși în vistieria comunei, putând considera ca o formă de împrumut ce a făcut domnul primar, dar care contravine legii. A fost identificată și o dispoziție a primarului în fals, cu semnătură și ștampilă scanată în ceea ce privește un sprijin social pentru o persoană din comuna Albeni”, a mai anunțat Ciprian Florescu.

Vizualizări: 4,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: