Un primar le-a găsit de lucru asistaților social din localitate

Un primar din Gorj a reuşit să scadă considerabil numărul asistaţilor social din comună. Dacă atunci când a câştigat mandatul, la primărie erau peste 100 de dosare la ajutor social, acum numărul acestora s-a înjumătăţit. Vorbim de primarul din Negomir, Tudor Oiţă, care a reuşit să angajeze zeci de localnici care trăiau cu bani de la stat.

Atunci când a ajuns în fruntea comunei Negomir, Tudor Oiţă a decis că e timpul să reducă la maximum cheltuielile cu asistaţii social, lucru pe care l-a şi făcut în cei aproape patru ani de mandat.

Totul a fost foarte simplu, iar acum primarul este mândru de ce a realizat. "Aveam foarte mulţi oameni la ajutorul social şi era păcat de ei să muncească cu ziua pe nimic. M-am interesat ce fabrici urmează să se deschidă în Gorj şi am luat legătura cu reprezentanţii acestora. I-am adus în comună, au selectat personal oamenii din comună, le-am făcut aici şi analize, chiar şi carduri. De exemplu, la fabrica de pui de la Târgu-Jiu am angajat în primă fază 50 de oameni la care le asigura firma şi transportul. Cu timpul s-au deschis fabricile la Rovinari şi s-au mai mutat aici o parte din ei, că sunt mai aproape", a spus Tudor Oiţă.

Şi pentru cetăţenii care nu au vrut să facă naveta şi au dorit să rămână să muncească aproape de casă, primarul a găsit soluţii. "Cei care au o calificare, au mai muncit şi în străinătate şi care nu au vrut să lucreze în schimburi sau să facă naveta, am vorbit cu firmele care au câştigat licitaţii pentru diferite lucrări pe raza comunei Negomir şi i-au angajat. În felul acesta, am ajuns acum să am doar 14 persoane la ajutor social, care nu sunt scuţiti medical, dar care nici nu ar putea munci în altă parte. Restul până al 50 sunt bătrâni", a precizat primarul din Negomir, Tudor Oiţă.

Vizualizări: 8,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: