Ministrul Culturii și-a anulat vizita în Gorj

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, nu mai ajunge la Târgu Jiu în această săptămână. Deși a confirmat, în primă fază, că va participa la manifestările dedicate Zilei Naționale Brâncuși, la Târgu Jiu, acesta și-a anulat planurile. Ministrul a intrat într-un scandal uriaș după ce a propus-o pe cântăreața Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Naționale Brâncuși.

Va ajunge, în schimb, la Târgu Jiu, un secretar de stat în Ministerul Culturii. “Vor fi la Târgu Jiu reprezentanți ai Ministerului Culturii. Inițial, a confirmat prezența ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, însă pentru că marți, la ora 16, ministrul va fi la audieri în Parlament nu va mai putea să ne onoreze cu prezența. Vor fi la Târgu Jiu secretarul de stat Liviu Brătescu și un alt consilier al ministrului”, a explicat Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Manifestările vor debuta pe 28 februarie, la ora 19, cu un eseu teatral vizual, la Teatrul Dramatic din Târgu Jiu, iar la ora 20, va urma o proiecție arhitecturală la sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Ziua de 19 februarie, de la ora 10, se va deschide cu o vizită pe Axa Brâncuși, iar mai apoi va fi deschis Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Evenimentele vor continua cu un sand-art, o expoziție de fotografii cu atelierul lui Brâncuși, de la Paris, și alte fotografii document cu sculptorul. În cadrul vernisajului, profesorul Mircea Suchici, de la Opera Română din Craiova, va susține un micro-recital pentru violoncel solo.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: