Un primar solicită CEO să nu închidă cariera: În sat au mai rămas aproximativ 15 locuințe

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă,  solicită Complexului Energetic Oltenia să nu închisă Cariera Lupoaia. Huilă este și el angajat al CE Oltenia, fiind suspendat pe perioada mandatului de primar. 

Primarul reamintește companiei care sunt urmările exploatării cărbunelui: într-un sat au mai rămas 15 case, biserica li cimitirul. 

„În urma exproprierii în satul Lupoaia (la limita cu satul Lupoița) au mai rămas două locuințe izolate, și în satul Lupoaia au mai rămas aproximativ 15 locuințe, biserica și cimitirul. Vă fac cunoscut că odată ce ați expropriat vatra satului aveți obligația finalizării exproprierii, altfel proprietarii vor acționa în instanțele de judecată și vor obține exproprierea. Vă solicit să apelați la specialiști și experți care să analizeze situația la acest moment, să continuați exproprierea și să exploatați zăcămintele de cărbune deoarece în vatra satului coperta este de mici dimensiuni. În caz contrar CEO va suporta exproprierea locuințelor și terenurilor, zăcămintele vor fi exploatate de microcariere private și Cariera Lupoaia se va închide.

Este important de cunoscut că toți cei care au condus CEO spre restructurare au pensii foarte mari, copii plecați în marile orașe, iar localnicii se confruntă cu problemele create de exploatări. Este un prim semnal la care aștept o rezolvare corectă, deoarece îmi pasă atât de concetățenii proprietari, de angajații Carierei Lupoaia și de CEO, deoarece sunt angajat suspendat pe perioada mandatului”, a transmis Florinel Țuilă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: