Un primar va aduce bătrâni din alte localități

Comuna gorjeană Bălănești va avea un centru multifuncțional pentru bătrânii din localitate, dar și pentru persoanele cu dizabilități. Acesta va fi amenajat în școala din Bălănești care a fost închisă acum 12 ani din cauza numărului mic de elevi. Primarul vrea să achiziționeze și un microbuz cu care să aducă bătrâni din alte localități la Bălănești pentru socializare.

Centrul multifuncțional este în valoare de 140.000 de euro, din care 80.000 sunt prin GAL, iar restul sumei este suportată din bugetul local. ”Centrul acesta va funcționa în vechea școală din Bălănești, care va fi reabilitată. Aici li se va oferi bătrânilor asistență medicală și vor desfășura o serie de activități recreative cum ar fi șah, tenis, table, rummy, o să aducem laptopuri, televizor, iar în jurul centrului va fi amenajat un părculeț de distracție. Avem multe persoane vârstnice și singure”, a precizat Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Tot cu fonduri europene va fi achiziționat și un microbuz. ”O să achiziționăm un microbuz cu care să aducem bătrâni din alte localități la Bălănești pentru a socializa cu vârstnicii din comună, îi putem duce în excursii și în felul acesta le facem bătrânețea mai ușoară și mai frumoasă”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Clădirea care va fi transformată în centru multifuncțional a funcționat timp de doi ani ca primărie, până când a fost reabilitată actuala locație. Tot această clădire a fost folosită și drept cămin cultural.

Vizualizări: 3,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: