Un profesor de la UCB, prins în inundațiile din Bulgaria

Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, este printre sutele de turişti români blocaţi de inundaţii pe litoralul bulgăresc, la Albena. Cruceru a fost intervievat de jurnaliștii români care relatează din Bulgaria. El le-a mărturisit că aşteaptă o platformă să îi tracteze maşina până la Târgu Jiu.

Mai multe maşini au fost afectate, deoarece apa a depăşit un metru în parcarea hotelului. Apele au distrus un drum şi jumătate din staţiune. Multe hoteluri au rămas fără curent electric, iar restaurantele nu funcţionează. „A trebuit să mutăm mașinile, era apă până deasupra parbrizului de la mașină. După-masă ne-au mutat la alt hotel, pentru că aici s-a oprit curentul”, a spus un turist. „Am sunat un prieten de la Târgu Jiu, să vină cu o platformă”, a spus Mihai Cruceru, profesor la UCB.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat faptul că 1.000 de persoanu au rămas blocate în stațiunea Albena, în urma inundațiilor din țara vecină. Florin Jianu, ministrul delegat pentru Turism, a precizat că numai un hotel din Albena a fost evacuat cu totul, iar alte cinci au fost evacuate doar parțial. În total, în zona Albena-Nisipurile de Aur-nordul litoralului bulgăresc sunt 1.000 de turiști români, iar în cele șase hoteluri afectate de inundații se aflau circa 200 de turiști români și nu toți au fost evacuați. 

14 oameni, printre care şi doi copii, au murit înecaţi, în Bulgaria, în urma inundaţiilor care au lovit nord-estul ţării. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: