Un salariat CEO acuză: Nişte bandiţi vor să mă dea afară!

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia îşi acuză superiorii de faptul că vor să-l dea afară „punând la cale diferite scenarii”. Este vorba despre Constantin Nănuţ, şef Secţie la Termocentrala Turceni, care a contestat în instanţă o decizie de sancţionare cu 5% din salariu pe o perioadă de trei luni. Nănuţ spune că este a doua oară când i se iau bani din salariu, următoarea sancţiune fiind desfacerea contractului de muncă.
Constantin Nănuţ, şef de secţie la Termocentrala Turceni, a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia, contestând decizia de sancţionare, prin care i se reduce salariul cu 5% pe o perioadă de trei luni. Acesta spune că este un scenariu pus la cale de superiorii săi, care vor să numească altă persoană pe postul lui.
Nănuţ susţine că este pentru a doua oară când i se iau bani din salariu. „Nişte bandiţi vor să mă dea afară, mi-au creat scenarii. Mi-au invocat faptul că-i jignesc fără să vină cu nişte probe concrete. Directorul adjunct, Dumitru Iacob, vrea să mă schimbe şi să-l aducă pe Aurel Pers, omul lui de suflet. Prima dată, în luna mai, mi-au luat 10% din salariu că i-am jignit pe subalterni, că-i fac rudari, ţigani. Pers e instigatorul numărul 1. N-am contestat această decizie, numai ca să nu umblu prin tribunale. Acum au dat o dispoziţie să-mi ia 5% din salariu pe trei luni, începând cu decembrie 2016”, a declarat Constantin Nănuţ.
Acesta este convins că, dacă nu acţiona în instanţă, urma şi o a treia sancţiune similară. „Nu mă deranjează neapărat că-mi iau bani din salariu, dar ăsta e un scenariu pentru a mă putea da afară. La a treia decizie de sancţionare din salariu îmi desfac contractul de muncă. Sancţiunile nu sunt legate de munca mea, eu n-am avut evenimente neplăcute la serviciu, stau extraordinar de bine cu tot ce se numeşte producţie şi productivitate. Ei îmi reproşează că i-am zis la unul rudar, parcă n-ar exista acest cuvânt în DEX-ul limbii române. În declaraţie persoana respectivă recunoaşte că nu l-am făcut eu rudar, în mod direct, dar ar fi auzit el asta de la diverse persoane”, spune Constantin Nănuţ. Acesta a mai precizat că, după ce va câştiga procesul cu compania, va da în judecată persoane fizice, membri ai Comisiei de cercetare prealabilă.

Vizualizări: 7,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: