Un sat din Gorj, propus pentru strămutare, a devenit cel mai modern din comună

Un sat din Gorj care zeci de ani nu a beneficiat de nicio investiție pentru că se afla pe lista de strămutare a ajuns în aproximativ doi ani cel mai modern din comună. Vorbim de satul Stejaru din comuna Roșia de Amaradia, care a renăscut și acum tot mai mulți cetățeni solicită autorizații de construire sau sunt interesați să-și modernizeze locuințele.

Autoritățile din comuna Roșia de Amaradia s-au luptat 3 ani de zile cu birocrația pentru a putea investii aici. Localnicii din satul Stejaru au fost privați de investiții zeci de ani și așteptând să fie strămutați. 

”Am luptat trei ani cu birocrația ca apoi în doi ani să fac din acest sat propus pentru strămutare cel mai modern din comună. Acolo au așteptat investiții, cetățenii din 56 de gospodării care sperau să fie strămutați într-o zi în timp ce excavatoarele zac așteptând front de lucru. Oamenii de aici din Stejaru nu au avut nimic până acum doi ani, însă acum au drumuri asfaltate, șanțuri, alimentare cu apă și iluminat public. Oamenii de aici au fost condamnați la izolare”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Acum satul Stejaru este cel mai modern din Roșia de Amaradia, iar interesul cetățenilor pentru a locui aici a crescut.

”Vreau să vă spun că de când am început să investim în acest sat, am primit cereri pentru eliberarea autorizațiilor de construire, dar vor să se reîntoarcă să-și modernizeze locuințele. Am primit un telefon de la un localnic de acolo, plecat în străinătate, care a venit acasă și m-a sunat aproape de miezul nopții să mă întrebe ce s-a întâmplat în sat că a crezut că a greșit drumul. Nu mai venise de mult acasă”,  a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 14,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: