Gorj: Primarul vrea bazin de înot în localitatea fără apă și canalizare. Vicele trimite oamenii la râu

Unul hăis și altul cea. Pe acest principiu lucrează autoritățile din comuna Jupânești. În timp ce primarul visează să facă în localitate un bazin olimpic de înot, viceprimarul susține că această investiție ar fi catastrofă pentru bugetul și așa prea mic al primăriei și trimite oamenii să se răcorească gratis în Gilort.

Pentru bazinul olimpic de înot autoritățile locale din comuna Jupânești au depus o cerere de finanțare la Compania Națională de Investiții. Bazinul ar putea fi construit în locul unei mori dezafectate, dar asta numai după ce comuna va avea apă și canalizare.

"Sistemul de apă și canalizare nu este funcțional în comuna Jupânești. Se lucrează și pe 15 kilometri lucrarea ar trebuie sa fie gata în luna noiembrie a acestui an. Pentru bazinul de înot olimpic este doar o cerere de finanțare depusă la CNI, dar dacă va fi aprobată demarăm toate procedurile când în comuna Jupânești o să avem apă și canalizare peste tot", a declarat la Gorj TV, primarul din Jupânești, Ionuț Gârniceanu.

În așteptarea bazinului olimpic de înot, viceprimarul din comună trimite oamenii să "se bălăcească" în Gilort pentru că este gratis.

"Cred că ar fi o catastrofă acest bazin de înot. Ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla comunei Jupânești, pentru că nici Târgu-Jiul nu și-l permite și merge pe pierdere. La Jupânești, cum spunea o fată, Gilortul este aproape, la 500 de metri și mergi gratis. Bugetul primăriei nu ar acoperi nici întreținerea bazinului", a declarat viceprimarul Constantin Bușe la Gorj TV.

Oamenii din Jupânești așteptă utilități, drumuri asfaltate și investitori care să creeze locuri de muncă. "Noi nu avem nevoie de bazin de înot. Noi așteptăm de 30 de ani asfaltat la poartă și am primit doar promisiuni", s-a plâns un localnic.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: