Întâlnire de lucru cu reprezentații primăriilor. Un nou termen pentru montarea stațiilor de încărcare a microbuzelor

Consiliul Județean Gorj a organizat astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale, beneficiare de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ. Contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare a fost semnat în 12 februarie 2024, valoarea totală a proiectului fiind de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Un pas important în implementarea proiectului îl constituie urgentarea montării stațiilor de încărcare, de către fiecare autoritate publică locală care va beneficia de microbuze, având în vedere că termenul pentru punerea acestora în funcțiune este destul de scurt, respectiv 31 mai 2024.

Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Proiectul se derulează în baza Contractului de finanțare nr. 11998/12.09.2023, semnat între Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții, responsabil pentru Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și finanțator pentru apelul de proiecte Microbuze electrice pentru elevi” și UAT Județul Gorj, prin Consiliul Județean, în calitate de Beneficiar.

Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

În urma evaluării procedurii de achiziție publică – Furnizare microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj, în data de 12.02.2024 a fost semnat, la sediul beneficiarului – Consiliul Județean Gorj, contractul de furnizare cu operatorul economic desemnat câștigător, având ca obiect furnizarea unui număr de 27 microbuze electrice școlare de 16+1 locuri, cu un termen de livrare de 150 zile de la data semnării contractului.

Conform prevederilor Ghidului solicitantului, beneficiarii eligibili au emis Hotărâri de Consiliu Local, prin care și-au asumat angajamentul de a amplasa o stație de încărcare pe raza U.A.T.-ului, până cel mai târziu la data de 31 august 2024.

                           

Având în vedere că, termenul de livrare a microbuzelor electrice, conform contractului de furnizare, este mult mai scurt, în cadrul ședinței de lucru, participanților le-au fost puse la dispoziție caracteristici tehnice pentru montarea stațiilor de încărcare, cu adresabilitatea de a fi realizate până cel târziu la data de 31 mai 2024, în caz contrar, existând posibilitatea atribuirii microbuzului electric unui alt beneficiar eligibil care a obținut un punctaj mai mic.

Galerie foto
Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: