Un sat va dispărea de pe harta județului. Primar: La cum se prezintă situația vor dispărea toate

Un sat al comunei Stejari va dispărea cel mai probabil de pe harta județului. În Dealul Leului mai locuiesc 8 persoane în patru gospodării, după ce restul au părăsit satul, izolat oarecum de restul comunei. Aici singura investiție făcută este în iluminatul public.

În urmă cu două decenii aici își duceau traiul zilnic peste 200 de suflete. Treptat tineretul a migrat spre orașe sau spre comuna învecinată, Crușet, și așa s-a ajuns ca acum în sat să mai fie doar 8 localnici.

”În satul Dealul Leului mai sunt doar patru gospodării cu 8 săteni.  Oamenii de aici au plecat pentru că satul este mai izolat de restul localității. Este chiar pe granița cu localitatea Crușet și la 17 kilometri distanță de centrul comunei Stejari. Este un sat poziționat prost și oamenii au plecat. Au mai rămas bătrânii. Mai sunt care mai vin vara câte o lună, două, dar nici atunci nu avem în sat mai mulți de 15 localnici”, a declarat primarul Robert Păiuși.

Satul uitat de lume dar și de autorități va dispărea, cel mai probabil. ”Aici nu s-a investit mai nimic. Nu s-a făcut decât iluminat public în urmă cu câțiva ani pentru că atât s-a putut pentru că am un proiect amplu prin PNDL. Acesta sat va dispărea de pe hartă și la cum se prezintă situația cred că vor dispărea toate. Lucrurile sunt simple la sate, mortalitatea e în creștere, iar natalitatea în scădere”, a mai spus Robert Păiuși.

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: