Un şomer încasează 26 de milioane de lei pentru că este în concediu medical

Aproximativ 300 de şomeri beneficiază lunar de concedii medicale. Dintre aceştia, doar 65 de persoane se află cu adevărat în incapacitate temporară de muncă, restul fiind boli obişnuite pentru care şomeri solicită concedii de până la trei luni. De multe ori cuantumul concediului medical este mult mai mare decât şomajul. La nivelul judeţului Gorj, recordul a fost atins de un şomer care primeşte 26 de milioane de lei vechi pentru o lună de medical.

Tot mai mulţi şomeri gorjeni se îmbolnăvesc subit pentru a putea beneficia de prelungirea perioadei de indemnizaţie. Lunar, aproximativ 300 de şomeri beneficiază de concediu medical. Dintre aceştia, doar 15 şomeri sunt bolnavi de cancer şi TBC, iar 50 de femei se află în concediul medical din cauza sarcinii sau a lăuziei. Restul sunt boli obişnuite, dar pentru care se solicită concedii medicale de până la 3 luni. “În ultima perioadă a crescut numărul şomerilor aflaţi în concediu medical. Dacă în luna ianuarie beneficiau de concedii medicale un număr de 216 şomeri, iar valoarea acestora se ridica la suma de 49.681 lei, în luna aprilie erau în concedii medicale un număr de 360 de şomeri, valoarea plăţilor fiind de 71.121 lei. Media lunară a celor aflaţi în concediu medical este de 284 de şomeri, aferentă fiind de 55.869 lei. Dintre aceştia 15 şomeri sunt bolnavi de cancer şi TBC, 20 de persoane se află în concedii pentru sarcină şi lăuzie, iar 219 şomeri au solicitat concedii medicale pentru boli obişnuite, cele mai multe cu internare”, a declarat Romeo Chiriac, şeful Biroului Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj.

Concediul medical, mai avantajos decât şomajul

Foarte mulţi gorjeni preferă concediul medical nu numai pentru a-şi prelungi perioada de şomaj, ci şi pentru că valoarea acestuia este uneori mai mare decât indemnizaţia. Recordul a fost atins de un şomer care primeşte lunar concediu medical de peste 26 de milioane de lei vechi “Sunt cazuri în care cuantumul concediului medical este mai mare decât indemnizaţia de şomaj. Asta deoarece se ia în calcul veniturile din ultimele şase luni. Există şomeri care provin de la societăţile Electrica şi Distrigaz şi au avut salarii consistente. În prezent, avem înregistrat un şomer care ia pe medical suma de 2.616 lei”, a precizat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: