Un spital din Gorj are parc de kinetoterapie și foișor pentru ședințe de psihoterapie

O unitate spitalicească din județul Gorj oferă pacienților un altfel de tratament. Este vorba de Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, care a creat în aer liber un parc terapeutic și un foișor pentru psihoterapie de grup sau individuală.

Investiția derulată la spitalul de la Dobrița este realizată în colaborare cu primăria Runcu, Consiliul Județean Gorj și Fundația ”Mereu Aproape”. ”Am creat un parc terapeutic în aer liber, cu o alee senzorială, o zonă cu tartan pe care vor fi montate echipamentele de kinetoterapie exterioară. Acestea au fost comandate în străinătate și încă nu au ajuns. Mai avem de asemenea un foișor unde se țin și ședințele de psihoterapie de grup sau individuale”, a declarat Ion Ciochină, directorul unității medicale.

Echipamentele trebuie să ajungă la spital în perioada următoare. ”Manopera parcului a fost a primăriei Runcu și vreau să vă spun că primarul Adi Câmpeanu a muncit fizic alături de muncitori. Fundația s-a ocupat de amenajarea peisagistică a parcului, adică tot ce înseamnă spațiu verde. Acum așteptăm echipamentele pentru kinetoterapie.”, a mai spoi Ion Ciochină. 

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: