Anunță protest în Piața Prefecturii, dar și la București

Situaţia personalului nedidactic este una critică. Conform Proiectulul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2023, învățământului îi revine 2,1% din P.I.B., contrar legii, transmit sindicaliștii. Profesorii au făcut simulări ale veniturilor, în baza ordonanței privind măsurile fiscal-bugetare pentru anul viitor, și au  constatat că există numeroase pierderi.

 

În acest context, săptămâna aceasta de vor defăşura o serie de proteste: Protest la Parlamentul României miercuri, 14.12.2022; Pichetarea prefecturilor din țară, 15-16 decembrie 2022,; Miercuri, 14.12.2022, personalul nedidactic nemulțumit să poarte,  în semn de protest, banderolă albă pe braț, în intervalul 07.45 -08.15, prezenți la intrarea în școală.

În ceea ce priveşte judeţul Gorj, o delegație a sindicatelor din învățământ, va purta discuții cu prefectul județului Gorj privind problemele personalului din învățământ. În această perioadă Piața Prefecturii Gorj este destinată sărbătorilor de iarnă, numărul delegaților va fi limitat.

„Urmărim să atragem atenția Guvernului României asupra: salariilor inacceptabil de mici; nemulțumirilor personalului nedidactic, care nu beneficiază de sporul pentru condiții de muncă de care beneficiază celelalte categorii de bugetari; neplății orelor suplimentare; nedecontării cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă; alocării unui procent de 2,1% din P.I.B., de la bugetul de stat, prin bugetul M.E., pentru anul 2023. Vom relua în luna ianuarie protestele, atât la București cât și la nivel local, conform unui grafic stabilit la nivelul federației, care să includă toate problemele specifice fiecărei categorii: didactic, didactic auxiliar, nedidactic, personal de conducere”, a transmis Simona Urluescu, Presedinte S.L.I. Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: