Un tânăr din Târgu Jiu, într-un top realizat de revista Forbes

Florian Ușurelu are 22 de ani, este din Târgu Jiu, și este cunoscut deja în comunitate după ce, în 2021, a vizitat toate cele 42 de județe ale României din dorința de a se hotărî dacă, după terminarea studiilor, ar trebui să rămână în țară sau să se mute în străinătate. 

În aventura cunoașterii de sine și a României, Florin a interacționat cu alți 100 de tineri ingineri, avocați, olimpici internaționali, sportivi de performanță sau modele sunt postate pe canalul său de YouTube, „Usu The Man”.


Florian își propune să facă un serial în care să prezinte mai multe povești. 


Totodată, Florian a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității din București, la grupa de excelență, și va reprezenta România la internaționala de programare competitivă din Bangladesh, alături de alți trei coechipieri. 


 După experiențe de muncă la Amazon și la firma de transporturi a familiei, 

tânărul este în prezent Product Manager Junior la Softbinator. 

Pasiunea pentru programare a descoperit-o în liceu, când a început să obțină calificări și medalii la olimpiade județene și naționale de programare, dezvoltând o afinitate pentru algoritmică.

Anul acesta Florian și-a câștigat primii bani din premiile obținute și din meditațiile pe care le oferea altor elevi.


După terminarea liceului, Florian și alți colegi au organizat iGorj, unde toți absolvenții le spun celor de pe băncile școlii experiențele de la facultate.

S-a dezvoltat și a învățat foarte multe lucuri în programele de startup-uri, printre cele mai importante fiind Innovation Labs și Y-Combinator:„În domeniul IT, cred că cel mai mare atu este resursa umană. Suntem creativi și adaptabili, deci mai rezistenți la stres decât alții. Sfatul meu e să te dezvolți atât de mult ca persoană, încât cel căruia îi ceri bani să aibă încredere că vei rezista stresului, vei avea disciplina și vei pivota atât cât va fi necesar”.

Vizualizări: 10,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: