Undă verde pentru construirea unui nou centru comercial la Motru

Un nou centru comercial ar putea fi deschis la Motru chiar anul acesta. După ce primăria a realizat un studiu de oportunitate pentru concesionarea suprafeței de 2509 mp pe Aleea Teilor, aleșii locali au fost de acord cu proiectul propus de primarul Gigel Jianu. La prima încercare a edilului, în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii ianuarie, aleșii locali s-au opus concesionării terenului.

Suprafața respectivă nu este utilizată de peste 30 de ani, fiind vorba de o fostă stație de betoane. Prin hotărârea adoptatată de Consiliul local la sfârșitul lunii martie, autoritățile din Motru au mai stabilit ca durata concesiunii să fie de 20 de ani, iar prețul prețul minim de pornire la licitație să fie de 5euro/mp/an.

Înainte de a trece la licitație, primăria va trebui să demoleze niște construcții care există pe acea suprafață de teren. ”După ce se eliberează terenul, se scoate la licitație. Bineînțeles că cine vine să construiască, să participe la licitație, va vrea ca terenul să fie liber. Licitația cred că va avea loc în această vară. Și cred că până la sfârșitul anului vom avea și construcțiile. La licitație poate participa oricine. Important este că există cel puțin un interesat pentru teren. Prin asta, se amenajează și zona, se înființează și locuri de muncă”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru

Societatea Rental Bussines Solutions din București a înaintat, în data de 17 ianuarie, la primăria Motru, o solicitare pentru concesionarea terenului, în vederea realizării unei construcții cu destinația de centru comercial. Prin realiziarea investiției urma să fie create 40 de noi locuri de muncă în Motru. Rămâne de văzut dacă oferta investitoriului din iarnă a rămas valabilă.

Vizualizări: 5,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: