Reparații planificate la grupurile Termo Rovinari. Când încep!

Toate cele trei grupuri funcționale ale Termocentralei Rovinari care ține de Complexul Energetic Oltenia vor intra anul acesta în reparații planificate.

Primul bloc care va fi oprit pentru astfel de intervenții va fi nr.4, spune conducerea centralei rovinărene. ”La blocul 4 nu sunt probleme deosebite. Vom face intervenția în a doua jumătate a lunii aprilie, vor fi doar niște intervenții punctuale pe care le știm, iar lucrarea este pregătită. Totul cu forțe proprii. Doar 10-15 zile durează, nu mai mult. Următorul ar fi blocul nr.3. Ar fi programat pentru mai-iunie. Aici nu ar fi ceva prea deosebit, decât că ar trebui să-l pregătim, cu blocul oprit, pentru instalația de NOx, care trebuie să fie funcțională în aprilie 2020. Are ceva în plus, trebuie să pregătim lucrarea în circa o lună”, a declarat Ion Pisc, directorul Termo Rovinari.

Blocul energetic nr.6 va intra în reparații planificate în a doua jumătate a lunii august-începutul lunii septembrie. Și în acest caz, reparațiile vor dura circa o lună.

Directorul Ion Pisc a precizat că blocurile energetice nu au mai fost prinse de multă vreme într-un astfel de plan de reparații. ”Ele nu au avut lucrări planificate în anii din urmă fiindcă au funcționat. În ultimii ani, cele 3 blocuri din 3 în exploatare la Termocentrala Rovinari au avut ore de funcționare foarte multe. În 2017, au mers 8300 și ceva de ore, anul trecut au avut, tot așa, în jur de 7700-8100 fiecare, au variat”, a precizat directorul Ion Pisc.

Grupul energetic nr. 5 este de câțiva ani într-un amplu proces de modernizare.

Vizualizări: 2,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: