ITM Gorj îi dă dreptate lui Bunoaica. Voucherele de vacanță trebuie să fie 2080 lei!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj îi dă dreptate liderului Sindicatului Solidaritatea 2013, care a atras atenția că, potrivit legii, Complexul Energetic Oltenia trebuie să dea vouchere de vacanță în valoarea echivalentă cu un salariu minim pe economie. Sindicatele și administrația au stabilit însă în actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă o valoare de 1450 de lei, deși salariul minim brut pe economie este de 2080 de lei.

Bunoaica a primit pe 29 martie răspunsul ITM Gorj, în care se scrie clar că, potrivit legii, societățile “vor acorda angajaților proprii primele de vacanță numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit, în condițiile legii, pentru un salariat”.

ITM spune clar în răspunsul dat liderului sindical că la CE Oltenia a fost eludată legea. “Considerăm să stabilirea cuantumului voucherelor de vacanță la 1.450 lei s-a făcut cu eludarea acestor prevederi legale imperative”, scrie în răspunsul ITM.

Mai mult, potrivit legii, clauza din actul adițional este lovită de nulitare, fiind cel mai probabil vorba de valoarea voucherului, nu de dreptul în sine. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 6,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: