Undă verde pentru împădurirea haldei Bujorăscu Mic

Complexul Energetic Oltenia are undă verde pentru redarea în circuitul silvic a haldei exterioare Bujorăscu Mic, de pe raza comunei Ciuperceni. Cariera Roşiuţa nu mai haldează aici din luna octombrie 2010. Abia acum, la 8 ani distanţă, compania energetică a găsit resursele financiare necesare pentru amenajarea fostei halde. Este vorba de o suprafaţă de 140,15 hectare în extravilanul satului Vîrtopu.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a emis săptămâna trecută documentaţia pentru acest proiect, iar compania poate da startul lucrărilor. „Au cerut revizuirea acordului de mediu şi am emis decizie. Înainte nu au avut şi împădurire, au avut numai nivelare. Trebuia făcută şi împădurirea. Acum pot începe lucrările de refacere a suprafeţei respective”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.   

Pe această haldă vor fi plantaţi puieţi de salcâm, spune primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, care a participat la acest proiect pe vremea când lucra în minerit. „Era o haldă cu probleme. S-au făcut studii pedologice să vadă la ce se pretează terenul, s-a ţinut cont de faptul că înainte să se deschidă halda era tot pădure, şi acum se va reda tot în circuitul silvic. Salcâmul este o specie care are un grad de prindere foarte mare, consumă multă apă şi stabilizează terenul”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.    

CE Oltenia a alocat suma de 16.000 de lei pentru un proiect tehnic necesar redării haldei în circuitul economic.  

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: