Unde sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe alimente

HotNews a elaborat o hartă a orașelor din România în funcție de costul alimentelor, folosind datele furnizate de Institutul Național de Statistică pentru principalele localități din țară.

Pentru a alcătui această hartă, s-a realizat un indice de preț pe baza unui coș de cumpărături format din aproximativ 25 de produse de bază, printre care se numără laptele, pâinea, cartofii, ouăle, morcovii, varza și altele. Acest indice de preț se bazează pe datele INS și este valabil pentru vara acestui an.

Cel mai mic nivel al acestui indice corespunde orașului în care alimentele sunt cel mai accesibile. În partea opusă a spectrului, se regăsesc orașele în care costul mediu al alimentelor este cel mai ridicat.

Printre orașele cu cel mai ridicat cost al alimentelor se numără București, Timișoara, Cluj, Sfântu Gheorghe și Oțelu Roșu. Pe de altă parte, orașele cu cele mai accesibile prețuri la alimente includ Turnu-Măgurele, Roman, Piatra Neamț și Carei.

Este important de menționat că Târgu Jiu și Motru, două orașe din județul Gorj, se află printre primele 30 de orașe în care alimentele sunt mai scumpe.

Galerie foto


Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: