Sindicaliști din CE Oltenia: nu o să cerem concedieri colective!

Liderii de sindicat Dumitru Pîrvulescu și Jan Popescu dau asigurări că nu să ceară niciodată concedieri colective la Complexul Energetic Oltenia. Ei afirmă că rolul sindicaliștilor este cu totul altul.

Declarațiile celor doi au fost făcute după ce un al sindicalist, a afirmat că în următorul CCM va trebui inclus un program de concedieri. Cel care a speriat toți angajații cu declarația sa a fost Paul Constantinescu, vicepreședintele Federației Energetica. 

"Eu niciodată, ca sindicalist, nu o să cer concedieri colective. Concedierile colective, pe lege, le cer patronatele, administrația, iar atunci când sunt imperios necesare noi venim cu pumctul de vedere de a le atenua consecințele sau de a face măsuri de protecție", a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie la Radio Infinit. 

Aceeași poziție adoptă și Jan Popescu, președinte executiv Sindicatul Mine Energie Oltenia.

"Eu ca lider de sindicat niciodată nu o să cer concedieri colective. Rămân surprins că un coleg de-al nostru, lider de sindicat cere concedieri colective. Nu, eu spun așa, dacă administrația Complexului Energetic Oltenia va veni cu un program de concedieri colective în noul Contract Colectiv de Muncă, eu am obligația să-i vin în întâmpinare, o dată să nu fiu de acord cu aceste concedieri colective și în eventualitatea în care argumentele mele nu reușesc să convingă administrația că trebuie să rămână același număr de personal, atunci eu trebuie sa vin cu solicitarea de plăți compensatorii, de venituri de completare, de alte măsuri de protecție socială. Oamenii au greutăți, oamenii au copii în întreținere, oamenii au rate la bănci, nu pot eu să cer concedieri colective", a afirmat Jan Popescu la Radio Infinit. 

Vizualizări: 2,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: