Vasile Moșoiu: Actualul primar simte o obsesie pentru mine

Vasile Moșoiu, fostul primar al comunei gorjene Drăguțești, a venit cu precizări privind procesul prin care primăria din localitate încearcă să obțină de la acesta și de la alți 10 funcționari ai primăriei și foști conducători un prejudiciu de circa 900.000 lei. Prejudiciul a fost stabilit de Curtea de Conturi, iar o parte din sumă reprezintă bani neîncasaţi de primărie din închirierea unui teren către o firmă privată. Moșoiu spune că acel contract a fost încheiat pe mandatul său, dar că nu el l-a semnat. Mai mult, acesta crede că primarul de la Drăguțești, Ion Popescu, are un dinte împotriva sa. ”Actualul primar simte o obsesie pentru mine, că voi fi contracandidatul lui în 2020. Da, voi candida și de la Partida Romilor și le voi spune cetățenilor ce s-a făcut în comuna Drăguțești din 2015, adică nimic”, a spus Vasile Moșoiu.

Reporter: Ce aveți de spus legat de prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi?

Vasile Moșoiu: În perioada cât am fost primar al comunei Drăguțești, 2008-2015, Vasile Moșoiu nu a semnat niciun contract de închiriere, concesiune, cu firma Armeanca. Prezint documente în acest sens și, nu știu dacă este o coincidență, dar terenul care a fost concesionat sau închiriat de Armeanca în momentul de față se află în proprietatea familiei Popescu, a actualului primar. Contractul vine din trecut, din 1999, semnat de fostul primar Modroiu, act adițional făcut ilegal în 2007, pentru că în hotărâri se vede că au votat negativ consilierii. S-a mers cu această escrocherie, dar susținută de alții, sub nicio formă de Vasile Moșoiu, în cascadă, ca ulterior terenul să ajungă la un apropiat al familiei Popescu. Curtea de Conturi îți lasă niște măsuri, trebuie duse la îndeplinire, cred că măsurile lăsate pentru Armeanca trebuiau duse la îndeplinire de actualul primar. Nu știu de ce se consideră nevinovat și vrea să arunce vina în ograda celorlalți. Din punctul meu de vedere, dacă sunt vinovat, răspund.

Rep.: Dacă nu aveți nicio implicare, de ce sunteți acționat în instanță pentru recuperarea prejudiciului?

V.M.: Mi se pare normal, fiind edil al comunei Drăguțești și ordonator principal de credite. Curtea de Conturi lasă măsuri și lasă persoanele desemnate. În instanță se poate vedea cine este vinovat, dacă trebuie să plătească Moșoiu, X, Y sau Z. Vom vedea ce spune instanța, dar nu te pronunți că are de plată Moșoiu miliardele lui pește care au fost generate de alții, și minciunile, spune că a semnat contractul. Dacă se dovedește că am semnat contractul cu Armeanca, mă mut din comuna Drăguțești.

Rep.: Pe mandatul cui a fost semnat contractul cu Armeanca pentru terenul repsectiv și de cine?

V.M.: Pe mandatul meu. Am știut de contract, dar asta nu are importanță. Contractul cu Armeanca a fost încheiat pe mandatul meu. A fost semnat de Irinel Ungureanu, actualul consilier personal al domnului primar de la Drăguțești. Sunt ”n” contracte semnate în cadrul primăriei în cei 7 ani. E un contract normal. Biroul Contabilitate sau Serviciul Concesionări trebuia să se ocupe de încasarea acestor sume.

Rep.: Ați făcut demersuri pentru a încasa sumele respective?

V.M: Bineînțeles. Serviciul contabilitate mi-a adus la cunoștință că, de fapt, Armeanca n-a plătit și am spus să ia măsurile legale.

Rep.: Ați verificat ulterior dacă au și făcut demersurile pentru recuperarea banilor?

V.M.: Întâmplarea a fost că ulterior, știți foarte bine problemele pe care le-am avut în justiție, am fost suspendat, am candidat, am revenit, am stat o lună. Am avut alte probleme. Dacă Moșoiu Vasile a greșit, trebuie să plătească, dar nu aceste minciuni care se alimentează pe piață. Actualul primar simte o obsesie pentru mine, că voi fi contracandidatul lui în 2020. Da, voi candida și de la Partida Romilor și le voi spune cetățenilor ce s-a făcut în comuna Drăguțești din 2015, adică nimic. Trei hore, s-au schimbat becurile, cred că sunt cele mai scumpe din România. O lampă a costat în jur de 200 de euro. S-a luat acum, de exemplu, un autogreder de-o seamă cu tata, are 84 de ani. Am intrat pe site, am văzut că este 7800 euro, iar la primăria Drăguțești s-a luat cu 30.000 de euro. Sper ca organele abilitate.... dar, voi face sesizări, că văd că nu se potolește.

Vizualizări: 1,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: