Romanescu: Vi s-a părut cumva o chestie genială a mea, ca primar?

Municipalitatea din Târgu Jiu anunță că va căuta o soluție pentru a plăti mai puțin pentru achiziția tichetelor atribuite șoferilor care parchează mașinile în Parcarea Rodna. În prezent, costul unui cartonaș este de 0.39 lei. Primarul Marcel Romanescu spune că platforma de la Piața Centrală poate aduce și alte venituri în plus, pentru că nu toate construcțiile de pe domeniul public din zonă sunt impuse la primărie. Edilul a dat de înțeles că foștii administratori ai parcării făceau evaziune. ”Ultimul bon care a ieșit la un moment dat din parcarea de acolo era bonul 67, într-o zi, la ora 18:30. Cum vă explicați că astăzi intră 2000 de mașini în parcările de la Rodna și în perioada trecută intrau doar 67 de mașini?”, a întrebat retoric primarul Marcel Romanescu.

Reporter: Costul de achiziție a unui bilet pentru Parcarea Rodna nu este cam mare ținând cont de faptul că primăria încasează 1 leu din vânzarea acestuia pentru o staționare de 30 de minute?

Marcel Romanescu: Dacă mă raportez la ceea ce spune PSD, e foarte mult, însă media la parcarea Rodna nu este de 1 leu. Este de 2 lei pe oră. Inclusiv tarifarea prin SMS presupune anumite costuri, între 15 și 17%. Faceți un calcul. 0.33 lei la 2 lei, pentru că asta e media, unii plătesc 4 lei, alții plătesc 1 leu, marea majoritate nu se încadrează în acea jumătate de oră. E adevărat, n-am avut toate aceste date la acel moment. Și cred că soluția ar fi înlocuirea acelor tichete cartonate cu acea hârtie mult mai subțire, pe rolă. E tot un tichet. Tichetul de acum este de o anumită calitate. Cei care distribuie aceste materiale ne spun că nu poți să te duci acolo, pentru că omul îl bagă în buzunar și trebuie să-l dea cumva. În condițiile în care ai făcut acea hârtie, e puțin mai..., dar cred că este una dintre soluții și Direcția de Patrimoniu trebuie să găsească cele mai bune soluții. Au în administrare această parcare. Eu nu am făcut altceva decât să le-o pun la dispoziție.

Rep.: Ce profit aduce primăriei Parcarea Rodna?

M.R.: Avem 23.000 lei net profit pe parcare și încă aproximativ 10.000 lei din folosirea spațiilor din parcare. Sunt 33.000 lei pe lună. Scăzând și acele tichete și salariile, scăzând și alte cheltuieli care au apărut, rămâi cu acești bani. Și încă nu sunt impuse toate spațiile de acolo. Cred că scările de la magazinul de acolo sunt pe terenul primăriei, dar trebuie să verific. Chioșcurile din spate, acelea cu ziare sau ce mai sunt, sunt tot pe terenul primăriei, și trebuie impuse. Până la urmă, primăria trebuie să se administreze, prin Direcția de Patrimoniu. Rodna plătește pentru scări, e vorba de cele de la magazinul de pe dreapta înainte de a ieși. E un supermarket. Limita de proprietate a noastră este clădirea pe care o are Rodna.

Rep.: Cu acele bilete albastre sau galbene, folosite în trecut, nu era mai rentabil?

M.R.: Nu era rentabil. Îmi pare rău că nu se mai poate face o analiză. Am făcut-o când m-au chemat la DNA, la Craiova. Ultimul bon care a ieșit la un momentdat din parcarea de acolo era bonul 67, într-o zi, la ora 18:30. Cum vă explicați că astăzi intră 2000 de mașini în parcările de la Rodna și în perioada trecută intrau doar 67 de mașini? Vi s-a părut cumva o chestie genială a mea, ca primar, de i-am convins pe oameni să meargă și astăzi, să vină 2000 de mașini în parcare? Nu, dimpotrivă.

Rep.: Vreți să spuneți că foștii administratori au făcut evaziune?

MR.: Nu vreau să comentez. Mă interesează în mod deosebit ca totul să fie extrem de transparent. E adevărat, dintr-un anumit punct de vedere, pare a fi costisitoare, găsim o altă soluție, nu e nicio problemă, dar în momentul pe tichetul respectiv ți se dă ora de intrare și ulterior te duci la ieșire, ai introdus tichetul și ți-a spus care este costul șederii în parcare, cine mai poate comenta? Sper să nu am probleme cu angajații. Și l-am atenționat pe domnul Rotaru în privința distribuirii acestor tichete. Îmi doresc ca toți cei care intră în parcare să beneficieze de acel tichet sau de bonul pe care îl eliberează Direcția de Patrimoniu și toți să fie plătitori. Dacă voi constata anumite fluctuații, înseamnă ceva. Vreau să cred că oamenii își fac treaba.

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: