Unităţile de învăţământ din Novaci, pregătite pentru noul an şcolar

Grădiniţele, şcolile şi liceul Teoretic din Novaci sunt pregătite să-şi primească elevii în cele mai bune condiţii şi în anul şcolar 2013-2014. Circa 1,5 miliarde de lei vechi au pus la bătaie anul acesta autorităţile locale pentru lucrările de modernizări şi reparaţii la unităţile de învăţământ. O parte din acestea vor avea în noul an şcolar chiar şi mobilier nou.

Atât cei mici, cât şi cei mai mari vor începe noul an şcolar în clădiri sigure şi moderne, având la dispoziţie o ofertă educaţională diversă şi atractivă. Încă de la începutul vacanţei autorităţile locale din Novaci au dispus efectuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizări la toate cele nouă unităţi de învăţământ din oraş. „Este o activitate pe care am început-o exact la sfârşitul anului şcolar 2012-2013, suntem într-o activitate finală. La Şcoala Gimnazială Nr.1, aveam un perete pe partea de apus unde am făcut o hidroizolaţie şi izolaţia termică, s-a făcut şi un dren. Toate sălile de clasă au fost zugrăvite, unde a fost nevoie am înlocuit şi parchetul la câteva săli de clasă, au fost amenajate curţile exterioare. Am făcut chiar şi o platformă de joacă pentru copii atunci când sunt în pauză,  dar şi la terenul de sport s-au făcut câteva intervenţii”, a declarat primarul din Novaci, Dumitru Leuştean.

Mobilier nou în laboratoarele liceului

O parte din unităţile de învăţământ din Novaci vor avea în noul an şcolar chiar şi mobilier nou. „La liceu, în proporţie de 95% lucrările sunt încheiate, puţine lucrări au rămas de remediat, mă refer la curtea şcolii unde s-a amenajat un părculeţ şi o fântână arteziană, abandonată cu mulţi ani în urmă. La toate sălile de la etaj a fost înlocuit parchetul, am schimbat şi draperiile. Laboratoarele de bilogie şi fizică au fost dotate cu mobilier nou. Grupurile sanitare la liceu au fost refăcute, peste tot pot spune că sunt moderne. Şi grădiniţele au fost puse la punct, au fost igienizate, pentru toate avem autorizaţie de funcţionare”, a mai spus primarul Dumitru Leuştean.

La liceul din Novaci studiază circa 650 de elevi, la şcolile gimnaziale circa 620 de elevi,  iar la grădiniţe sunt în jur de 130 de copii.   

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: