Magistraţii bagă zâzanie între proprietarii pădurilor din Runcu

Membrii Obştii Runcu s-au adunat ieri în faţa Tribunalului Gorj, unde au protestat faţă de decizia magistraţilor de a acredita două comitete de conducere la aceeaşi obşte. Oamenii sunt speriaţi că-şi vor putea pierde pădurile din cauza unor persoane care vor să pună mâna pe păduri.

Scandalurile la Obştea Runcu par nesfârşite. Peste 70 de oameni care au păduri în obşte, s-au adunat ieri pe holurile Tribunalului Gorj pentru a protesta faţă de poziţia magistraţilor, care au dat aviz favorabil înfiinţării a două comitete de conducere a obştii. Interesele faţă de cele 2000 de hectare ale obştii sunt mari, iar în acest fel bătălia este dură. În timp ce sătenii susţin că şi-au ales preşedintele Obştii în ianuarie 2010, un alt grup de persoane susţin că Obştea e reprezentată de conducerea aleasă de ei în august 2010. Ciudat este faptul că instanţa a avizat ambele comisii de conducere ale obştii. „Nu se poate ca noi să organizăm alegerile, iar la jumătate de an să vine altcineva care să organizeze alte alegeri şi să numească pe altcineva preşedinte. Iar peste toate acestea, instanţa să aprobe ambele comitete de conducere. Nu acceptăm aşa ceva. Vor să ia cele 2000 de ha de pădure să facă ei ce vor cu ele şi nu vom accepta”, susţine Vasile Stan, unul dintre cei doi preşedinţi ai Obştii Muntelui Runcu.

Ieri la Tribunal a avut loc o nouă înfăţişare, iar cele două tabere au dat faţă în faţă în instanţă, ambele cu dreptatea în mână şi cu teancurile de documente. „Familia Stan este o familie de hoţi. Au furat cât au putut, iar acum vor să ia tot. Nu se poate aşa ceva. Avem termen în instanţă şi vrem ca să se facă odată dreptatea. Noi am organizat alegerile pentru că aşa e în statutul Obştii şi am fost aleşi de 300 de oameni. Avem semnăturile lor aici pe hârtii, nu se poate spune că ne-am ales singuri. Sunt o familie de recidivişti, de hoţi şi bandiţi, iar eu nu am să mă las”, susţine Constantin Tabacu, al doilea preşedinte de la  Obştea Runcu.

Scandalurile de la Obştea Runcu nu sunt de ieri. De mai mulţi ani pădurile din zonă sunt reprezentă mărul discordiei între două tabere care nu fac decât să-şi urmărească propriul interes, şi mai puţin pe cel al proprietarilor de păduri.

„Eu vreau să-mi vând pădurea, am stabilit un preţ pentru ea cu care sunt de acord, iar acum nu mă lasă să fac acest lucru. Nu este posibil aşa ceva. Am titlu de proprietate pe ea. Pădurea aparţine familiei mele de sute de ani, ne-au luat-o comuniştii, ne-au dat-o înapoi, iar acuma vor să ne-o ia din nou”

O localnică

Galerie foto


Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: