Universitatea Craiova, sancționată de FRF

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat echipa din Bănie după incidentele de la meciul cu FCSB. Comisia a amendat clubul Universitatea Craiova cu 2.500 de după meciul cu FCSB, câștigat de bucureșteni cu 3-2.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis sancţionarea Universităţii Craiova. „În temeiul art. 54.2 și art. 54.6 din RD, se sancționează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 2.500 lei”, se arată pe site-ul lpf.ro. Articolul 54.2 din Regulamentul Disciplinar face referire la „inscripții conţinând sloganuri discriminatorii / denigratoare / rasiste / xenofobe” afișate de spectatori și prevede sancțiuni de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susținut spectatorii în cauză.

Totuși, sancțiunea Craiovei a fost redusă, conform punctului 6 al articolului 54 din RD, care spune că „sancțiunile pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică”.

Pe teren, FCSB s-a impus la limită, scor 3-2, la capătul unui meci spectaculos. Vicecampioana a tranșat meciul în prelungiri, grație unei execuții spectaculoase semnate de Andrei Cordea.

Vizualizări: 2,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: