Universitatea Craiova va juca la Târgu Jiu

Universitatea Craiova este cotată cu mari șanse la câștigarea trofeului Cupa României. Oltenii din Liga 1 vor juca în dubla manșă, la Craiova și la Târgu Jiu, cu formaţia de Liga 2 ACS Viitorul, în timp ce Dinamo va juca cu Astra în semifinale. 

La Casa Fotbalului a avut loc marți tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României în urma căreia s-a stabilit că Astra o va înfrunta pe Dinamo, în timp ce Universitatea Craiova va da piept cu ACS Viitorul Târgu Jiu.

Echipele au fost repartizate într-o singură urnă, iar prima formație extrasă este gazda meciului tur. Semifinalele se vor disputa în sistem tur - retur, turul urmând a se desfășura în perioada 13-15 aprilie, iar returul între 11 și 13 mai iar finala competiției va avea loc pe 22 mai.

Principala favorită la câştigarea trofeului este Universitatea Craiova care  o va întâlni pe divizionara secundă ACS Viitorul Târgu Jiu în drumul spre finală.Turul va avea loc la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”, respectiv la Giurgiu, pe stadionul „Marin Anastasovici”. Returul va fi găzduit de „Municipalul” din Târgu Jiu, respectiv stadionul „Dinamo”, din Bucureşti.

La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor executa lovituri de departajare.

Trei dintre semifinaliste au cucerit trofeul în ultimii zece ani, Dinamo în 2012, Astra în 2014, iar Universitatea în 2018.

Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: