Unul din minerii arşi a ieşit din comă

Veste bună dinspre spitalul belgian în care se află internaţi cei doi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia, care au suferit arsuri grave în timpul unui accident de muncă petrecut în 21 iulie. Unul dintre cei doi a ieşit din comă şi a comunicat cu familia. Celălalt mai trebuie să treacă prin unele operaţii.

Gheorghe Fudulache, electricianul de 40 de ani care a suferit arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului, este cel care a fost scos din coma indusă. Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, care ţine legătura cu medicii şi familia, a comunicat această veste. „A ieşit din comă, a vorbit cu soţia lui, a întrebat unde este, ce s-a întâmplat. Tratamentul va fi însă de lungă durată, mai este mult până îl vom vedea acasă”, a spus Vîlceanu.

Celălalt electrician care a suferit arsuri este Emanoil Grivei, de 48 de ani. Starea lui a fost mai gravă, având arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Iniţial, starea lui a părut mai bună, acesta reuşind să meargă sute de metri prin praful din carieră, până a ajuns la o maşină. Colegii spuneau că ieşea fum din el, iar starea lui s-a agravat rapid la spital. Acesta încă este în stare de comă.

ITM Gorj a aplicat la finele lunii trecute o primă sancţiune după acest accident de muncă. „În urma verificărilor s-a constatat că, în documentele unităţii, nu se regăseşte autorizaţia de executare a lucrărilor la casa electrică unde s-a produs incidentul. Inspectorii de muncă au aplicat o sancţiune în valoare de 5.000 de lei”, arată un comunicat al instituţiei.

Vizualizări: 4,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: