Update 2: Renunţă la proteste pe baza unor promisiuni făcute la televizor

update 2: Şi Marcel Dobrogeanu, preşedintele sindicatului de la C.F.U. Rovinari, a hotarat să nu mai participe la miting. Dobrogeanu renunţă pe baza unor promsiuni făcute la televizor. „În seara de 12.02.2015, dupa mitingul din Piata Prefecturii pe un post local TV, managerul general Laurentiu Ciurel a mentionat ca este de acord cu mentinerea salariilor existente, pastrarea locurilor de munca si a drepturilor angajatilor.. (…) Avand convingerea ca cele promise de managerul general vor fi respectate si se va relua negocierea C.C.M pe 2015 (…) Astfel din acest moment ne dezicem de eventualele miscari de protest considerarand ca acestea au o tenta politica lucru nepermis de statutul sindicatului nostru si a noastra in calitate de reprezentanti sindicali“, se arată în comunicatul de presă. Până acum, toate aceste sindicate ce au anunţat renunţarea la proteste strâng împreună 500-600 de oameni.

Update 1: Şi Marian Pescaru, şeful Sindicatului Salariaţilor EL CFU, se retrage de la acţiunile de protest organizate de FNME şi de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate UNIVERS. El susţine că alege calea dialogului.


Preşedintele Sindicatului Noua Mişcare Sindicală din cadrul EL-CFU, Cornel Coravu, a anunţat că nu va mai participa la mitingul de joia aceasta din Piaţa Prefecturii. Sindicatul condus de Coravu are 70-80 de membri. Au anunţat, până acum, că renunţă la proteste sindicatele conduse de Eugen Iovan, Aurel Nanu Mic şi Gabriel Căldăruşe. Directorul general Laurenţiu Ciurel spunea într-o emisiune că poate semna acorduri cu fiecare sindicat în parte pentru a evita discuţiile din comisia de negociere.

Deşi liderii sindicali au strigat în Piaţa Prefecturii „Unitate“, unul câte unul este convins de administraţie să renunţe la formele de protest.

Pe de altă parte, dacă administraţia va fi de acord cu semnarea unui Act adiţional la actualul contract colectiv, prin care să fie prelungit cu 2 luni, până la finalizarea negocierilor pentru drepturile pe 2015-2016, cel mai probabil se va renunţa la mitingul de joi, 19 februarie. 



Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: