Update: Protestul de la Peşteana, suspendat

11:25- Minerii de la Peşteana suspendă protestul până marţi, 21 aprilie. Un angajat, Dan Constantinescu, a vorbit la telefon cu directorul Daniel Antonie. Acesta le-a transmis oamenilor că listele cu salariaţii trecuţi la Pază nu sunt valabile. Marţi, ei aşteaptă vizita directorului Antonie. 
Ora 9:45- Liderul sindical Dan Pîrvulescu a declarat că este solidar cu salariaţii de la Peşteana dar nu va merge în carieră. Acesta a menţionat că oamenii i-au cerut să nu participe la manifestarea lor deoarece acţiunea este iniţiativa lor şi nu doresc să fie interpretată ca o acţiune organizată de sindicate. Pîrvulescu susţine că cei care lucrează acum la Peşteana Sud ar trebui transferaţi la alte cariere pe aceleaşi posturi, nu să fie făcuţi agenţi de pază.
Ora 9:35- Circa 60 de mineri de la Peşteana protestează în aceste momente la sediul administrativ, fiind nemulţumiţi de concedierile din companie. Conducerea CE Oltenia a decis să închidă Cariera Peşteana Sud, iar unii angajaţi vor fi trecuţi la pază şi alţii vor fi daţi afară. Minerii au blocat intrarea în sediu şi cer să meargă la faţa locului un director al companiei.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: