update: Protestul din Târgu Jiu s-a terminat! În țară, 70.000 de oameni sunt încă în stradă!

update: Protestul inițiat de peste 500 de târgujieni s-a terminat în urmă cu puțin timp. Tinerii au umblat pe străzile din oraș răspândind mesajul lor împotriva actualei clase politice. Ei au strigat numele unor politicieni de la nivel local, dar și central. Au fost mânați în demersul lor de tragedia din București, care a scos la iveală faptul că în România corupția face victime. La această oră, în țară sunt peste 70.000 de oameni în stradă.

update 21.42: Cele câteva sute de protestatari s-au întors în Piața Prefecturii, acolo unde au început manifestarea lor, la ora 18. Târgujienii au mărșăluit pe străzile orașului strigând lozinci împotriva actualei clase politice. În țară numărul protestatarilor a ajuns la 65.000, cei mai mulți fiind în București, circa 30.000. Ei doresc o schimbare totală a clasei politice. 

update 21.07: Protestul început de tinerii din Târgu Jiu la ora 18 mai continuă și acum. Ei au ajuns în zona mall-ului din oraș. Merg pe străzile din oraș și strigă Ieșiți din casă, dacă vă pasă. La Târgu Jiu sunt câteva sute de oameni, dar în țară sunt 60.000. Cei mai mulți sunt la București, peste 25.000 și la Timișoara, circa 7.500.

Update 20.06: Circa 500 de târgujieni care s-au alăturat demersului inițiat în București, dar și în alte orașe din România, și au ieșit în stradă, au ajuns la restaurantul de pe Insuliță, acolo unde își serbează ziua de naștere viceprimarul Aurel Popescu. La petrecerea sa sunt invitați politicieni care conduc acest județ de ani de zile.


Update 20.00: Numărul tinerilor care au ieșit pe străzile din Târgu Jiu a crescut la 400. Aceștia au mers la Spitalul Județean unde au lăsat un banner cu mesajul Vrem spitale, nu catedrale. Aceștia îndeamnă oamenii din oraș să participe la manifestarea lor. Veniți, nu vă sfiiți, strigă tinerii. 

În București numărul protestatarilor față de sistemul corupt din țara noastră a trecut de 10.000. Aceștia scandează lozinci împotriva clasei politice. 

Revolta românilor a fost generată de moartea a 32 de tineri și rănirea a poeste 150 în incendiul din Club Colectiv din București. Pe parcursul zilelor au ieșit la iveală nereguli legate de autorizările clubului, dar extrem de supărătoare a fost atitudinea politicienilor. 

Update 18: 52: Numărul protestatarilor din Târgu Jiu a ajuns la 200. Tinerii strigă lozinci impotriva sistemului si a clasei politice.

Ora 18: Câteva zeci de gorjeni s-au strâns în Piaţa Prefecturii, la un protest spontan împotriva actualei clase politice. Mitinguri încep la această oră în toate marile oraşe ale ţării.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: