Urs văzut într-un sat din Bălănești. Primar: Oamenii nu se tem de urși, se tem de șacali!

Urșii se apropie tot mai mult de locuințele gorjenilor! Astăzi, un astfel de animal sălbatic a fost văzut pe ulițele unui sat din comuna Bălănești. Nu este un caz singular, susține primarul Ovidiu Pungan. Acesta afirmă că în ultimele săptămâni au mai fost zăriți urși în zona Bălănești, însă, paradoxal, oamenii nu se tem de ei, ci mai degrabă sunt înspăimântați de șacalii care pot fi auziți în fiecare noapte.

Un mesaj transmis de Primăria Bălănești i-a avertizat pe oamenii din zonă că un urs a fost văzut, chiar în apropierea Postului de Poliție și a școlii.

„Atenție! A fost semnalată prezența unui urs în sat Bălănești, mai precis între școala cu vultur și postul de Poliție .
Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți.
Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară”, este mesajul transmis reprezentanții Comunei Bălănești.

Prezența urșilor în Bălănești îi sperie pe localnici mai puțin, în comparație cu prezența șacalilor.

„Așa este un urs a fost văzut, din nou, într-un sat din Bălănești. Este vorba despre urs de talie mică, furnicar. Au mai fost astfel de cazuri, zilele trecute, însă, din fericire, ei nu au produs pagube. Chiar și așa urmează să luăm legătura cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv Gorj pentru a vedea ce este de făcut. Noi i-am sfătuit pe oameni să evite aceste animale sălbatice, dar vă spun, oamenii sunt mai înspăimântați de șacali. Noaptea aceștia scot acele urlete care răsună în toată comuna, așa că oamenii se tem mai degrabă de ei, decât de acești urși, care sunt, cum vă spuneam, unii de talie mică”, a afirmat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: