Urve, şi „C” în faţă!

Ca un om normal ce eşti, te-ai fi aşteptat ca luni, la şedinţa coaliţiei să sară aşchii şi scântei, dacă ai în vedere declaraţiile jignitoare făcute de liderii PSD la adresa câtorva lideri PDL. Când colo, după aşteptata şedinţă, social democraţii, prin gura ministrului Nica, au promis că vor fi mai ponderaţi în declaraţiile politice de acum înainte, de parcă nu mai promiseseră şi altă dată acest lucru! Democrat liberalii au tăcut mâlc, abţinându-se de la orice fel de declaraţii de parcă vorbe ca „bagabonţeală”, „tâmpit” sau „ţâşti-bâşti” nu ar fi fost spuse la adresa lor. Antrenorul de câini, Mircea Geoană, după ce şi-a asmuţit dulăii asupra partenerilor de coaliţie, a plecat într-o vizită în China al cărei caracter, privat sau official, nu l-a precizat. Plecarea lui s-a nimerit tocmai bună, pentru că în şedinţa coaliţiei ce abia-şi mai trage sufletul toate palmele peste nas precum şi pumnii după ceafă i-a luat ministrul Nica, nevoit să promită că nu mai face. Totodată, plecarea lui Geoană s-a nimerit la fix pentru că zilele acestea se vor discuta pentru a nu ştiu câta oară în Parlament dosarele de corupţie ale lui Năstase şi declanşarea urmăririi penale la care s-au opus, cu înverşunare şi cu riscul de a pune rahatul la ventilator, toţi liderii PSD. 
Aşa că tăcerea democrat liberalilor nu pare, cum sunt tentaţi mulţi să spună, una vinovată, ci mai degrabă una interesată. Dosarele lui Năstase ar putea deveni operabile cu sprijinul colegilor săi de partid. Ar fi ceva! Altfel nu se explică de ce „nominalizaţii” la premiile lui Mazăre, Geoană şi Dragnea, lansaţi la Turnu Măgurele, polul sărăciei şi fieful PSD, s-au mulţumit să mai înghită încă un nod. Asta în condiţiile în care se ştie că fiecare dintre ei sunt oameni foarte orgolioşi, care nu ar înghiţi aşa ceva nici măcar dacă ar fi sarcină de partid de la Băsescu. 
După ce au fost prinşi în ofsaid, social democraţii, bănuiţi de unii că s-au autodenunţat la presă cu etichetele puse colegilor de coaliţie, s-au străduit pe toate canalele să inducă ideea că discuţia a fost una privată şi intimă (intimă între 50 de persoane?) şi că nu s-ar fi dedat la astfel de „bagabonţeli” dacă s-ar fi ştiut înregistraţi. N-au păcălit pe nimeni, pentru că mujicul pe care-l ştiu ei nu mai este prost. Cea mai năucitoare explicaţie legată de motivul pentru care nu pleacă de la guvernare, deşi nu le mai convine parteneriatul cu PDL, a dat-o Olga lui Vasilescu, care zice că nu pleacă pentru că şi-ar strica imaginea dacă ar lăsa România la greu, în criză! Este exact ca în bancul cu Bulă care a agăţat o pipiţă şi care, după ce a petrecut o noapte cu el, fără să se împotrivească, dimineaţa a început să plângă. Bulă, mirat, o întreabă de ce plânge, iar pipiţa, printre sughiţuri, reuşeşte să îngaime: „Şi acum ce o să crezi tu despre mine?!” Aşa şi cu Olga lui Vasilescu, mult îi pasă ei şi lor de ce credem noi despre ei!
 


Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: