Va confirma nationala Romaniei in meciul cu Suedia?

Din nefericire, urmatoarea competitie la care va participa reprezentativa de fotbal a Romaniei nu va fi Cupa Mondiala din Rusia, deoarece nu a reusit sa treaca de o grupa cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia si Kazahstan. Baietii nostri vor incepe sezonul oficial in toamna cand se vor disputa meciurile din cadrul Ligii Natiunilor, o competitie noua, in urma careia se poate obtine calificarea la Campionatul European din 2020.

Romania a inceput pregatirile pentru Liga Natiunilor sambata seara in Israel, unde a castigat cu 2-1 cu reprezentativa gazdelor. Selectionerul Cosmin Contra a inceput cu o formula de echipa inedita cu Nita in poarta, Sapunaru, Benzar, Dragos Grigore si Bancu fundasi, Pintilii, Deac, Marin, Grozavu si Budescu mijlocasi si Keseru in atac. Jocul nu a fost unul spectaculos, singurul jucator care a impresionat dintre titulari fiind portarul Slaviei Praga, Florin Nita. Dupa pauza jocul a castigat in intensitate si viteza, schimbarile efectuate de cei doi antrenori avand efect pe tabela de marcaj. Scorul a fost deschis de gazde in minutul 60 prin Hemed. Romania a egalat dupa 4 minute si a reusit golul victorios in minutul 82 prin Tucudean din pasa lui Mitrita. Jocul nu a fost unul care sa ne dea mari sperante, dar prin faptul ca au fost testati unii jucatori noi si ca echipa a intors rezultatul, testul cu Israelul s-a dovedit a fi foarte util.

Urmatorul meci al nationalei noastre se va desfasura marti 27 martie, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Revenirea tricolorilor in Banie dupa 14 ani, a creat emulatie in jurul evenimentului si, cel mai probabil, stadionul va fi plin la startul meciului in ciuda vremii capricioase. Adversara Romaniei in acest meci va fi formatia similara a Suediei, echipa in fata careia Romania are de luat revansa dupa eliminarea din sferturile de finala ale Cupei Mondiale din 2004. Jucatorii nostri au prima sansa in acest meci conform site-ului de analiza sportiva si comparare de cote supercote.ro. Meciul va fi unul greu in conditiile in care Suedia este calificata la Campionatul Mondial dupa ce a trecut la baraj de Italia.

Jucatorii pe care selectionerul Contra ii va trimite marti seara in teren vor trebui sa faca dovada faptului ca merita increderea acordata. Dupa mult timp, jucatorii care alcatuiesc lotul echipei nationale sunt titulari la echipele de club. Forma aratata de Stanciu si Chipciu, faptul ca Razvan Marin si Dorin Rotariu joaca meci de meci la echipele de club si au intrat in atentia unor cluburi mari, sunt cateva dintre motivele care ne fac sa speram ca vom avea din nou o echipa competitiva si ca vom participa la urmatoarele competitii majore.

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: