Va face 107 zile de închisoare pentru că nu a plătit amenda

Un gorjean de 48 de ani a fost condamnat în lipsă la 107 zile de închisoare, prin transformarea unei amenzi penale de 1070 de lei pe care nu a plătit-o. Instanța a considerat că gorjeanul a dat dovadă de rea-credință, dar acesta locuiește de mulți ani în străinătate și nu a primit somațiile de plată.

Mama lui, care este acasă, la Târgu Cărbunești, este bolnavă, având de afecțiuni ce îi denaturează percepția asupra realității, aceasta neputând aprecia caracterul actelor procedurale comunicate. Cu fosta soție și fiicele nu a mai ținut legătura, astfel că a aflat de sentință abia când una din fiice i-a spus că l-a căutat poliția pentru a-l duce la penitenciar.

Bărbatul a plătit o parte din amenda penală în 2015, dar după ce s-a mutat în Belgia nu a mai știut de somații și a rămas cu un rest de plată de 1070 de lei.

Acesta a achitat între timp amenda și speră să scape de închisoare: “În motivare, a învederat faptul că la momentul la care petentului i-a fost aplicată amenda penală în cuantum de 1.800 lei, acesta a efectuat o plată parțială a acesteia întrucât nu avea posibilități financiare; ulterior petentul s-a stabilit pe teritoriul statului belgian, acolo unde a realizat și realizează și în prezent venituri îndestulătoare ce i-ar fi permis să achite restul amenzii penale. În final, a solicitat ca, în situația admiterii în principiu a cererii, să se dispună retragerea mandatarul de executare a pedepsei închisorii emis pe numele petentului”.

Mandatul de arestare este emis încă din septembrie anul trecut. Judecătoria Târgu Cărbunești a respins cererea gorjeanului care spera să scape de zilele de arest, dar decizia nu este definitivă.

Vizualizări: 3,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: