Va reuşi Pîrvulescu ce nu a reuşit Ciurel?

Schimbarea denumirii Sindicatului Minerul Peşteana în Sindicatul Liber Oltenia a fost comentată de liderul sindical Constantin Creţan. Acesta nu crede că Dumitru Pîrvulescu urmăreşte să facă un sindicat majoritar în CE Oltenia, pentru că ar fi un demers sortit eşecului. „Nu va reuşi niciodată să facă sindicat majoritar, nu a reuşit el Ciurel, cu sprijin politic, Căldăruşe, atunci, cu sprijinul total al administraţiei, a reuşit să facă 4.000 de membri. Nu va fi posibil nici să facă Pîrvulescu o construcţie sindicală majoritară. La Pîrvulescu este vorba de o problemă de organizare, i-a schimbat numele din Peşteana în Oltenia pentru a putea avea grupe sindicale peste tot”, a spus Constantin Creţan.

Sindicatul Liber Oltenia este noua denumire a Sindicatului Liber Peşteana. Deja o mare parte din membrii Sindicatului Dreptatea Rovinari au trecut la noua structură, în frunte cu preşedintele Nicuşor Croitoru. „Am schimbat denumirea acum o lună, motivaţia a plecat de la salariaţi. Noi aveam deja grupe sindicale la ELCFU Turceni. Adresabilitatea sindicatului este alta acum, oricine din CE Oltenia se poate înscrie în sindicatul nostru. Avem circa 800 de membri. Nu am fuzionat cu Sindicatul Dreptatea Rovinari, dar aproape toţi membrii au venit la noi, inclusiv preşedintele Nicuşor Croitoru, care acum este vicepreşedinte la Sindicatul Liber Oltenia”, a spus Dumitru Pîrvulescu.

Pentru a fi majoritar în CE Oltenia, un sindicat ar trebui să aibă înscrişi jumătate plus 1 din cei 13.300 de salariaţi ai companiei. (A.A.)

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: