Vacanță în siguranță pentru copii

Având în vedere Planul de măsuri „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii - IPJ Gorj au desfășurat activităţi orientate spre asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în locurile unde elevii își petrec timpul liber, pe perioada vacanţei de vară.

La data de  11 iulie a.c., polițiștii  au desfășurat o activitate preventivă  cu copii, părinţii şi bunicii acestora, aflaţi în Parcul Central, din municipiul Târgu Jiu, participanţi la activităţile desfăşurate de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Târgu Jiu, în cadrul proiectului „Biblioteca din parc”.

În prima parte a activităţilor ce au avut ca temă „siguranţa rutieră”,  copiilor le-au fost prezentate pliante cu indicatoare rutiere, fiindu-le explicate drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de pietoni, atunci când întâlnesc aceste indicatoare pe stradă.

De asemenea, interesul celor mici a fost captat prin organizarea unui joc în care le-au fost testate cunoştinţele elementare cu privire la circulaţia pe drumurile publice, copii răspunzând la întrebări din chestionarele prezentate de poliţiştii de prevenire.

Copii au avut ocazia să demonstreze părinţilor şi bunicilor prezenţi la activităţi, că se pot deplasa şi pot traversa în siguranţă drumul public, activitatea practică fiind desfăşurată pe covorul rutier pus la dispoziţie de către poliţişti.

Cuvintele cheie ce au deschis poarta părinţilor către încrederea pentru copiii participanţi la activităţi au fost „ Mă asigur înainte de a traversa strada!”, „Traversez strada doar pe culoarea verde a semaforului!” și „Traversez strada doar pe trecerea de pietoni!”.

Activitățile preventive vor continua pe toată perioada vacanței de vară a elevilor.

Vizualizări: 946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: