Campanie de promovare în Republica Serbia a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu

Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au efectuat sâmbătă, 06.07.2019, o campanie de promovare a învățământului în limba română în cadrul comunităților cu populație de etnie română din Serbia de Răsărit. Campania a avut scopul de a ajuta elevii de etnie română pentru susținerea cu succes a testului de competență lingvistică la limba română pentru admiterea la facultate, dar și de promovare a ofertei educaționale a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu peste hotare.

Astfel, o delegație a universității condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă s-a deplasat în localitatea Kucevo din Serbia, unde elevi de etnie română ce participă la cursurile de limba română organizate de Asociația Românii din Homolie Serbia au primit abecedare, cărți de gramatică și de povestiri istorice românești, caiete și pixuri.

La discuții au participat Živa Momirović – reprezentant al Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia, Sasa Jovanovici –președinte al Asociației Românii din Homolie și profesorul de limba română Nataşa Mariocovici – comunitatea română din Kucevo.

Campania de promovare s-a desfășurat ca activitate în cadrul proiectului cu titlul „Etnici români la UCB - Școala Internațională de Vară „Constantin Brâncuși” – Ediția a IV-a”, proiect implementat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: