Vaccinarea antigripală, stopată în Gorj

Vaccinarea antigripală a fost oprită şi în Gorj, în urma unui ordin al Ministerului Sănătăţii. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au explicat că vaccinarea a fost oprită pentru că numărul îmbolnăvirilor a scăzut, deşi Ministerul a spus că sunt suspiciuni privind calitatea dozelor. În Gorj au fost vaccinate 8000 de persoane și până la ora respectivă nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma dozelor administrate.

Procesul de vaccinare va fi oprit și la nivelul județului Gorj pentru o perioadă de până la zece zile. ”În momentul de față noi am primit de la Ministerul Sănătății o adresă prin care s-a sistat vaccinarea antigripală pe o perioadă de șapte-zece zile. Această stagnare a vaccinării se aplică pentru că s-a constatat o scădere a numărului de viroze și gripe la nivel național și se pare că acest lucru a dus la luarea acestei decizii. Practic nu există alt motiv pentru începerea vaccinării. Noi nu am primit alte informații de la Ministerul Sănătății, iar în momentul în care vom primi noi informații aceste vaccinări vor fi reluate”, declară Elena  Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. În timp ce la nivel național se vehiculează că vaccinarea antigripală a fost oprită din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului românesc, reprezentanții DSP Gorj susțin că nu se pune această problemă. ”Noi nu am primit astfel de informații. În momentul în care vom avea alte informații le vom comunica, dar în momentul de față aceasta este singura cauza întreruperii, că numărul de cazuri s-a redus numărul de viroze și pneumonii. În momentul  de față la sediul DSP Gorj nu avem nicio doză în stoc, au fost livrate toate către medicii de familie și în momentul de față avem 6.000 de doze în teritoriu, neadministrate. Fiecare medic de familie care a solicitat vaccin a primit. De asemenea, au fost administrate 8000 de doze. Nu se pune problema calității vaccinului”, mai spune Elena Pițian.

CAMPANIE

Până în prezent nu au fost semnalate la Ministerul Sănătăţii cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma vaccinării. De asemenea, după ce interzicerea va fi ridicată, dozele distribuite în teritoriu vor putea fi folosite în continuare, așa cum precizează reprezentanții DSP Gorj. Campania de vaccinare a început în luna noiembrie a anului trecut.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: