Vaccinuri încurcate la rapel. Anchetă la DSP Gorj!

E anchetă la Direcția de Sănătate Publică Gorj după ce ar fi fost încurcate vaccinurile anti-Covid. În loc să primească vaccinul Pfizer, pentru că se afla la a doua doză, o persoană a fost vaccinată cu Moderna. Incidentul a avut loc la centrul de vaccinare care funcționează în incinta stadionului din Târgu Jiu. A fost raportat deja la DSP și STS.

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a confirmat că au fost încurcate vaccinurile. A spus că s-a întâmplat în cazul unei persoane care a primit serul într-un cabinet de la stadion.

O anchetă a fost deschisă pentru a se clarifica lucrurile. Din primele date, persoana care a fost vaccinată cu Moderna în loc de Pfizer este în stare bună. A rămas mai mult timp monitorizată la stadion, după ce a primit vaccinul pentru ca medicii să se asigure că nu apare vreo reacție adversă.

Potrivit unor surse din cadrul cabinetului, persoana care s-a prezentat la rapel și care trebuia să primească serul de la Pfizer nu le-ar fi spus cadrelor medicale că este la rapel și nici nu ar fi prezentat adeverința pe care a primit-o când i-a fost administrat primul vaccin astfel că personalul medical a considerat că se află la prima doză de vaccin anti-Covid. 

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: